Известие

Collapse
No announcement yet.

Заводски спортен филтър?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Заводски спортен филтър?

Здравейте!
    Тъй като спортния ми филтър е доста мръсен се чудех дали има мсисъл да поръчвам от комплекта на K&N за почистване или направо да взема един нов филтър (поради съизмеримите разходи). От един сервиз обаче ми казаха, че моя бил заводски и какъвто и друг да сложа ще сбъркам... Аз обаче като го гледам си е най-обикновен конус, няма нито надписи, нито нещо което да ми подсказва за произхода му... Пък и що 145-ци съм гледал и всичките до една си бяха с обикновен въздушен... Та мисълта ми е има ли такова нещо като заводски спортен филтър на 145/6?
    Alfa Romeo 156 1,9JTD '00 - настоящата
    Alfa Romeo 145 1.4TS '98 - бившата
    Opel Vectra 1.8 '97 - другата бивша

Няма заводски. (поне не съм чул дори за такова животно)

Нов истински филтър струва близо 200лв, поне преди 2 години беще толкова. Та, ако сегашния ти е куча марка си вземи нов, ако не е, по-добре да го изпереш и омаслиш както си трябва.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Ем конус, ем заводски..? Доста силно са се изказали в тоя "сервиз"
      От друга страна са прави - филтъра 100% си е "заводски" (от завода, който произвежда филтрите)...
      Ако е К&Н, се огледай някъде по гумата на него - все някъде ще има лого. Няма ли лого значи най-вероятно не е от завода на К&Н
      Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 08:40.

Comment

А няма ли вариант да се изпере ?
        А това за 1,4 със спортен филтър е малко като лафа на деня
        145 1.7 16V Boxer

Comment

Какво като е 1.4... Готин звук, по-дълъг пробег, пране, а не смяна.
          Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
          Mazda 6 2.3 2005
          sigpic

Comment

Колега ако искаш го снимай,като го видим ще ти кажем дали си заслужава да го переш или направо да си купиш нов,иначе такова нещо като заводски спортен филтър няма или поне аз за първи път чувам.И аз съм със спортен филтър на 1.4 и си е много добре хем колата се отпушва малко хем звука е уникален
            Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Както си и мислех... Надпис обаче не виждам, нито лого, нищо. Утре ще кача някоя друга снимка да видим дали някой ще го познае

А това за 1,4 със спортен филтър е малко като лафа на деня
              И кво му е смешното на тва?

Comment

Имах предвиз заводски, още от завода на Алфа. Щото вече има "малкото КуВе", това 1,4 да не стане "най-малкото КуВе". Сорка аз съм обидил някой толкова тежко рано сутрин...

---------- Post added at 20:56 ---------- Previous post was at 20:55 ----------

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Какво като е 1.4... Готин звук, по-дълъг пробег, пране, а не смяна.
                Да не забравяме че и мотора диша по добре....
                Last edited by infernus; d.m.y г., 00:18.
                145 1.7 16V Boxer

Comment

Малко прогрес по темата. Филтъра ми не само, че не е "оригинален", дори и не наподобява нещо различно от китайското, ами и на всичкото отгоре това, дето мислех че е мръсотия се оказа супер тлъст слой ръжда. И тъй като нямам кутията да си сложа обикновен въздушен филтър, някой ще ми препоръча ли някакъв спортен китаец за малко пари, че за обикновен с кутията ми искат 110лв?

Comment

Ма кви сервизи има само, а....
                    ше зема и аз да отвора един....
                    Иначе, приятел, след като за кутия за филтър цената е 110лв, значи не търсиш като хората
                    намираш 145/6ци за части, има във форума, в мобилето и къде ли не, търсиш някой туинспарк и му крадеш кутията...според мен и за 2-30лв ще се намери...
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                      Ма кви сервизи има само, а....
                      ше зема и аз да отвора един....
                      Иначе, приятел, след като за кутия за филтър цената е 110лв, значи не търсиш като хората
                      намираш 145/6ци за части, има във форума, в мобилето и къде ли не, търсиш някой туинспарк и му крадеш кутията...според мен и за 2-30лв ще се намери...
                      Читава кутия е минимум 40-50лв
                      Alfa Romeo 147 05" 1,9 JTDm Distinctive
                      ех.. Малкото КуВе
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                        Читава кутия е минимум 40-50лв
                        Не съм съгласен, има хора на зор бъзат да разпродадат скраба...вместо да си мисли че ще излезе напред
                        Попаднал съм на цена от 10лв закутия здрава и права!

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
                          Не съм съгласен, има хора на зор бъзат да разпродадат скраба...вместо да си мисли че ще излезе напред
                          Попаднал съм на цена от 10лв закутия здрава и права!
                          Да според зависи кой,какво и как.Преди около 2год. бяха по 70-100лв.
                          ех.. Малкото КуВе
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Васил Петров Покажи съобщение
                            Да според зависи кой,какво и как.Преди около 2год. бяха по 70-100лв.
                            Eй спекулант такъв, не вдигайте изкуствено цените.
                            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                              Eй спекулант такъв, не вдигайте изкуствено цените.
                              Батка качеството си има ЦЕНА! Тва с подараците няма как да стане.Ако искаш имам за теб кутия за 10лв ма няма ушета за захващането.Всеки сам си определя цената знаеш много добре.

пп: И внимавай с колелото да те не бутне някой рейс "79"
                              ех.. Малкото КуВе
                              sigpic

Comment

Working...
                              X